ZF Live. Ionuţ Dumitru, economist-şef Raiffeisen Bank: Ne aşteptăm ca ROBOR să se stabilizeze undeva la nivelul curent de puţin peste 3%

Autor: Răzvan Botea 17.08.2018

♦ Nivelul ROBOR în 2018 va rămâne undeva în jurul valorii actuale, de puţin peste 3%, potrivit aşteptărilor analiştilor ♦ Cu toate acestea, este de aşteptat o creştere a dobânzii de politică monetară, pe fondul tendinţelor inflaţioniste, capitol la care este posibil să avem surprize neplăcute, a spus Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeisen Bank, la ZF Live.

„Au fost multe critici pentru creşterea dobânzii de anul trecut, însă dacă nu se lua această decizie, inflaţia oricum creş­tea, iar anul acesta creşterea era mult mai bruscă şi mai puternică. Ne aştep­tăm ca ROBOR să se stabilizeze un­deva la nivelul curent de uşor peste 3%, dar nu cred că vom mai asista la creşteri foarte rapide. Ne aşteptăm la o creştere de dobândă de politică monetară până la finalul anului, aceasta fiind depen­dentă de nivelul inflaţiei. S-ar putea ca şi la nivelul inflaţiei să avem surprize neplăcute până la finalul anului.”