Cum a transformat un tânăr din Sibiu cea mai mare dorinţă pe care a avut-o el ca angajat intr-o afacere

Autori: Laura Buciu , Mediafax 24.08.2018

Un tânăr din Sibiu care lucra mult la birou s-a gândit că un masaj din când în când i-ar prinde bine, iar fructele proaspete i-ar da energie. A transformat dorinţa lui într-o afacere şi acum duce fructe către companii din oraş şi face masaj celor care îşi doresc puţină relaxare la serviciu.

Raul Muntean încearcă să schimbe mentalităţile celor care conduc companii în Sibiu, pentru că a văzut, când a deschis afacerea sa, prin care livrează fructe proaspete la birou şi le oferă angajaţilor masaj la serviciu, că sunt directori sau administratori care spun că nu sunt de acord ca angajaţii să beneficieze de aceste facilităţi.

„Depinde de mentalitatea fiecăruia dintre directorii companiilor. Oamenii de regulă sunt deschişi. Sunt persoane care acceptă uşor, dar sunt şi unii care spun din start „nu”, că de ce să le ofere masaj oamenilor, că ei vin la serviciu să muncească, nu să facă masaj. Am primit astfel de răspunsuri. Noi spunem că masajul îl relaxează pe angajat şi lucrează mai bine”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Raul Muntean.

Cel mai ieftin pachet de masaj pentru angajaţi costă 1.100 de lei lunar şi este pentru 60 de şedinţe. O şedinţă durează 15 minute, masajul fiind realizat pe un scaun special, unde maseurul are deschidere la spate, ceafă şi braţe.

„Este un masaj de relaxare, uscat, doar prin haine. Se bazează pe presopunctură”, a spus Raul Muntean.

Cu fructele nu a fost atât de greu să îi convingă pe angajatori, ba chiar a încheiat câteva contracte în cele patru luni de când a deschis afacerea.

„Cu fructele e mai uşor. În patru luni am reuşit să semnăm contracte cu câteva firme din Sibiu. Avem un depozit cu care colaborăm, luăm fructele de la ei şi le ducem la companii. În funcţie de cerinţă, mergem zilnic sau mai rar”, a povestit Raul Muntean.

Luvrările către companii conţin mix-uri de mai multe fructe, cea mai ieftină variantă fiind cutia de 5 kilograme de mere, care costă 32,5 lei, iar cea mai scumpă costă 76 de lei, în acest caz fiind vorba de 5 kilograme de fructe exotice: cocos, kiwi, mango şi banane.

„E o afacere, depinde cât vrei să investeşti. E mai greu până când îţi faci un nume pe piaţă. Ducem diferite mix-uri de fructe către clienţii noştri. Nu pot spune că oamenii preferă ceva. Suntem la început, dar spunem că lucrurile merg spre bine, pentru că oferta noastră vine atât în sprijinul angajatului, cât şi în sprijinul angajatorului, care nu trebuie să mai caute fel de fel de abonamente pentru a-şi motiva angajaţii, pentru că venim noi către ei. Înainte de a investi în această afacere lucram mult la birou şi chiar aveam nevoie de masaj. Sunt angajatori care încearcă tot felul de abonamente, îi trimit pe angajaţi în diferite locuri unde pot beneficia de ceea ce noi aducem direct la ei în birou. E mult mai simplu”, a mai spus Raul Muntean.

Tânărul este convins că în timp va reuşi să schimbe mentalităţile celor care conduc companii în Sibiu şi îi va face să înţeleagă că „puţină fericire la birou” îi va face pe angajaţi să lucreze cu mai mult spor, fiind mai relaxaţi şi mai sănătoşi.