Parchetul General: Pistolul furat la miting a fost găsit pe raza judeţului Ilfov

Ziarul Financiar 20.08.2018

Arma furată de la femeia jandarm agresată la mitingul din Piaţa Victoriei de pe 10 august a fost recuperată pe raza judeţului Ilfov, anunţă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

"În urma actelor de urmărire penală continue desfăşurate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a fost recuperat pe raza judeţului Ilfov, în urmă cu puţin timp, pistolul sustras în timpul evenimentelor violente ce au avut loc în ziua de 10.08.2018, cu ocazia manifestaţiei din Piaţa Victoriei, Bucureşti", anunţă Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Anunţul a fost făcut iniţial de Poliţia Capitalei, fără însă a se preciza locul unde a fost găsit pistolul. "În urma activităţilor continue desfăşurate de PTB şi DGPMB, s a reuşit în urmă cu scurt timp recuperarea pistolului sustras în seara de 10 august de la jandarmul agresat", au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Ulterior, Poliţia Capitalei a precizat că arma a fost găsită în zona Petrechioaia din judeţul Ilfov.

Duminică seară, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că, din informaţiile pe care le deţine, sunt şanse foarte mari ca arma furată femeii jandarm agresate să fie recuperată."Sunt indicii, dar ar fi o mare greşeală din partea mea să le devoalez eu aici. Ţine de procedurile operative care ţin de gestionarea Poliţiei. Din informaţiile pe care le deţin, sunt şanse foarte mari să recuperăm arma", a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus, săptămâna trecută, arestarea unui bărbat în vârstă de 32 de ani, suspectat că ar fi furat arma femeii jandarm la protestul din 10 august. El nu şi-a recunoscut faptele în faţa procurorilor, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.