Felix Toma, country manager, Gi Group: Au existat candidaţi care au refuzat să se reloce dintr-un oraş în altul ca urmare a existenţei unei familii şi au apelat la migraţia săptămânală

Autor: Alex Ciutacu 21.08.2018

♦ Toate statele din Europa de Est au intrat într-o perioadă de stagnare a procesului de urbanizare după anul 1990, care atrage după sine o scădere a migraţiei de la sate la oraşe şi la o accentuare a migraţiei în sens invers.



Angajaţii care trebuie să se reloce din oraşul sau ţara în care locuiesc pentru a se adapta noului loc de muncă sau noii poziţii pe care o vor ocupa în companie apelează de cele mai multe ori la soluţia migraţiei săptămânale, în special atunci când au o familie cu care îşi doresc să petreacă sfârşiturile de săptămână, scrie Business Magazin.

„Au existat candidaţi care au refuzat să se reloce dintr-un oraş în altul sau dintr-o ţară în alta ca urmare a existenţei unei familii. Au fost unii care au apelat la migraţia săptămânală“, explică Felix Toma, country manager al Gi Group, companie ce se ocupă cu recrutarea şi închirierea forţei de muncă în regim temporar.