Microsoft declară victorie împotriva hackerilor ruşi

Autor: Răzvan Botea 21.08.2018

Încercările hackerilor de a lansa atacuri cibernetice asupra grupurilor americane conservatoare au fost zădărnicite, potrivit companiei Microsoft, scrie BBC.

Compania producătoate de software a spus că hackerii ruşi au încercat să sustragă informaţii de la organizaţii politice, inclusiv de la Institutul Republican Internaţional sau Institutul Hudson, însă încercările acestora au fost sortite eşecului în momentul în care personalul a preluat controlul asupra a şase domenii care imitau propriile website-uri.

Microsoft a spus că grupul de hackeri „Fancy Bear” se află în spatele atacurilor.

„Sunte îngrijoraţi că acestea, dar şi alte încercări de atacuri cibernetice, reprezintă ameninţări la securitatea mai multor grupuri care au egătură cu ambele partide politice americane care vor fi în cursa electorală din 2018”, scrie compania Microsoft pe blogul său.

Atacul dejucat era unul de tipul „spear phishing”, adică imitarea unor site-uri. Utilizatorul accesează aceste site-uri crezând că sunt cele oficiale şi acest lucru permite hackerilor să sustragă datele de logare şi date personale. Unul dintre domeniile replicate de hackeri a fost şi site-ul Microsoft Office online.

Rusia a negat toate acuzaţiile.