Statele Unite impune noi sancţiuni unor companii conduse de ruşi pe motiv că acestea ar fi ajutat o altă companie rusească să evite sancţiuni aplicate anterior

Autor: Răzvan Botea 21.08.2018

SUA a impus noi sancţiuni firmelor Vela Marine, cu sediul în Sankt Petersburg şi Lacno cu sediul în Slovacia, din cauză că ar fi ajutat o altă firmă să evite sancţiunile impuse de americani în iunie anul acesta, scrie CNBC.

SUA au sancţionat firma Divetechoservices în iunie din cauză că a achiziţionat echipamente şi sisteme de scufundări pentru agenţiile guvernamentale ruseşti.

Reprezentanţii ministerului de Finanţe al SUA au spus într-o declaraţie că firmele sancţionate, Vela Marne şi Lacno, au ajutat compania Divetechoservices să evite sancţiunile impuse anterior de către SUA, pe fondul procurării de echipamente de scufundări pentru agenţiile guvernamnetale din Rusia, inclusiv agenţia de informaţii FSB.

Administraţia Obama a sancţionat serviciul de informaţii rusesc FSB în decembrie 2016, din cauză că ar fi hărţuit oficiali americani şi că ar fi intervenit prin atacuri cibernetice în alegerile prezidenţiale din 2016.