Comvex Constanţa, afaceri mai mari cu 32,3% în S1 şi un profit de 1,57 milioane lei, de 3,7 ori mai mare

Autor: Dan Grigore Ivan 27.08.2018

Operatorul portuar Comvex Constanţa (CMVX) a înregistrat în primele şase luni din acest an o cifră de afaceri de 32,7 milioane lei, în creştere cu 32,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul s-a situat la 1,57 milioane lei, faţă de 0,416 milioane lei în S1/2017.

„Veniturile din prestări de servicii variază în funcţie de tonele de materii prime vrac manipulate, astfel comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în primul semestru al anului 2018 volumul de mărfuri vrac manipulate în terminaul Comvex a crescut. De asemenea, tarifele pentru prestaţiile efectuate de companie sunt stabilite în euro, veniturile obţinute din aceste prestaţii urmând evoluţia cursului leu/euro“, se arată în raportul Comvex. Capitalizarea bursieră a Comvex Constanţa (CMVX) este de 163,18 milioane lei (35,47 milioane euro), după ce de la începutul acestui an acţiunile Comvex Constanţa au crescut cu 40%, pe fondul unor tranzacţii în valoare de aproape 0,1 milioane lei.

„În primul semestru al acestui an, pe lângă clienţii existenţi: Vitol, Alum, ArcelorMitall Galaţi, Transport Trade Services, CRH România şi CRH Serbia, societatea a încheiat contracte cu noi clienţi precum: Nordwest Management Ip, Carbon and Natural Resources Corp. Ltd, C.Steinweg România“, se mai arată în raportul semestrial al Comvex Constanţa. Conform datelor furnizate de Bursa de Valori Bucureşti, compania este deţinută de Solidmet, cu o participaţie de 30,68%, iar Expert Placement deţine 28,11%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa alternativă de capital AeRO.