Noua speranţă a giganţilor Nikon şi Canon pe o piaţă foto decimată de smartphone-uri: camerele mirrorless

Autor: Adrian Seceleanu 27.08.2018

În zece ani piaţa de echipamente foto s-a înjumătăţit, de la 21 la 10 mld. $, pe fondul prăbuşirii vânzărilor de camere compacte, care au fost înlocuite de telefoanele mobile.



Cei mai mari jucători din industria foto, un business care a fost devastat odată cu lansarea iPhone în 2007 şi introducerea unor camere din ce în ce mai puternice în telefoanele mobile, se vor confrunta în principal în următorii ani pe un nou segment de piaţă, singurul în care vânzările au crescut substanţial în 2017 faţă de anul precedent: echipamentele foto de tip mirrorless, scrie Bloomberg. 

Vânzările de aparate mirrorless au crescut cu peste 50% în 2017, în timp ce segmentul de camere foto de tip DSLR a scăzut cu 3%, astfel că giganţii Nikon şi Canon au renunţat să mai privească de pe margine cum rivalii de la Sony îşi extind dominaţia pe acest segment şi vor lansa propriile produse dedicate fotografilor profesionişti. Nikon şi-a prezentat deja noile camere foto din această categorie, în timp ce Canon este aşteptată să facă acest pas luna viitoare.