Noul iPhone este deja pus la pământ de critici şi de fani, înainte să se lanseze. Cum vor arăta noile modele din cel mai aşteptat telefon al anului

Autor: Alex Ciutacu 28.08.2018

Apple mizează pe iPhone X. Cea mai valoroasă companie din lume plănuieşte să lanseze trei modele noi de smartphone, pentru care va păstra ecranul tip edge-to-edge lansat anul trecut, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Dispozitivele vor fi disponibile într-o gamă variată de preţuri, în diferite mărimi şi cu diverse specificaţii pentru a deveni mai atractive.

Cu toate acestea, niciunul dintre cele trei iPhone-uri ce urmează a fi lansate nu vor fi modele noi – cum a fost iPhone X anul trecut sau iPhone 6 în 2014. Unele surse din piaţă numesc aceste lansări chiar „un an S”, în care compania va lansa aceleaşi modele de anul trecut însă cu o serie de specificaţii noi.

Compania plănuieşte schimbări mult mai mari pentru anul următor, potrivit surselor din piaţă.

iPhone X nu a dat lovitura totuşi, aşa cum se aşteptau o serie de analişti de pe Wall Street. Cu toate acestea, se vinde încă la nivelul aşteptărilor companiei şi a ajutat Apple să câştige cotă într-o piaţă a cărei creştere aproape s-a oprit.

Noile modele vor fi lansate în luna septembrie şi demonstrează că gigantul hi-tech îşi reglează strategia de dezvoltare. În loc să ademenească milioane de utilizatori noi, planul Apple în prezent este de a creşte constant preţurile medii, în timp ce se extinde spre dispozitive şi accesorii noi şi pariază pe servicii digitale precum streaming-ul video şi de muzică.