Anunţ important de la Metrorex: Compania începe lucrările de modernizare pe una dintre cele mai aglomerate magistrale, o zonă sufocată de corporatişti. Cum vor circula trenurile

Autori: Bianca Ciocotisan , Mediafax 30.08.2018

Metrorex începe joi noaptea lucrările de modernizare pe Magistrala 2, staţia Pipera. Angajaţii companiei de transport în comun vor lucra non-stop în perioada 31 august - 3 septembrie, urmând ca în dimineaţa zilei de luni, 3 septembrie, circulaţia să revină la normal, spun reprezentanţii companiei.

Metrorex precizează că în perioada lucrărilor de modernizare circulaţia trenurilor va fi redirecţionată, astfel că vineri, 31 august, călătorii care vor circula pe Magistrala 2 (Berceni- Pipera şi retur), vor coborî în staţia Aurel Vlaicu şi, de pe acelaşi peron, vor lua un alt tren de la aceeaşi linie sau de la linia vecină, pentru continuarea călătoriei.

La orele cu vârf de trafic, intervalul de circulaţie între trenuri pe tronsoanele Berceni - Aurel Vlaicu-Berceni va fi de 5-6 minute, respectiv 8-9 minute în restul zilei. Pe tronsoanele Aurel Vlaicu - Pipera - Aurel Vlaicu, intervalul de succedare a trenurilor este de 10 minute la orele cu vârf de trafic şi de 16 minute în restul zilei”, precizează Metrorex.

Pe de altă parte, în perioada 1-2 septembrie (sâmbătă şi duminică), călătorii care vor circula pe Magistrala 2 (Berceni - Pipera şi retur) vor coborî în staţia Aviatorilor şi vor lua un alt tren de la aceeaşi linie, pentru continuarea călătoriei.

„Pe tronsoanele Berceni - Aviatorilor - Berceni, intervalul de succedare a trenurilor va fi de 8 minute. Pe tronsonul Aviatorilor - Pipera - Aviatorilor, intervalul de succedare a trenurilor va fi de 16 minute. Călătorii vor fi permanent informaţi prin sistemul de sonorizare din trenuri, dar şi din staţii”, precizează Metrorex.

„Pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie a trenurilor, în perioada 31 august - 3 septembrie 2018, se vor efectua lucrări de modernizare şi înlocuire a aparatelor de cale (macaze). Personalul specializat Metrorex va lucra non-stop, pentru a reduce la minimum disconfortul călătorilor”, anunţă compania.