Uniqa: Ne-am redus expunerea pe asigurările auto din cauza faptului că ne-am confruntat cu un aflux de daune cu impact financiar negativ

Autor: Anelis Baciu 31.08.2018
Uniqa Asigurări, divizia locală a grupului aus­triac cu acelaşi nume, a ieşit puternic din piaţa poli­ţelor auto, în special de pe segmentul asigu­rărilor auto obligatorii (RCA) în ultima pe­rioa­dă, iar motivul din spatele acestei decizii a fost un val de daune care au avut un impact sem­nificativ asupra profita­bilităţii companiei. 

„Am adoptat o politică prudentă în ceea ce priveşte expu­nerea pe segmentul motor în contextul în care, în ultimii ani, ne-am confruntat cu un aflux de daune, cu impact nega­tiv din punct de vedere financiar asupra companiei. În acest con­text, am înregistrat o scădere a vânzărilor pe seg­men­tul motor în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, care a condus către o dimi­nuare a veniturilor companiei cu 1,3 milioane euro. În prezent, ne con­fruntăm cu o scădere a profi­tului, dar acest lucru este asumat şi temporar, în contextul unui plan ce vizează diversifi­carea portofoliului în sensul creşterii ponderii asigurărilor non-motor“, a declarat Franz Weiler, CEO al Uniqa Asigurări.