De ce vor angajatorii români să aducă angajaţi vietnamezi: Au o productivitate mai mare, sunt loiali şi nu dispar de la locul de muncă

Autor: Alexandra Cepăreanu 31.08.2018

Peste 1.500 de vietnamezi au venit în prima jumătate a acestui an să lucreze în România, aceştia reprezentând cea mai vastă comunitate a cetăţenilor din state non-UE care au venit în 2018 să lucreze în România şi au primit avize de angajare sau de detaşare.

În total, comunitatea angajaţilor vietnamezi reprezintă 35% din totalul celor aproape 4.400 de cetăţeni străini din state non-UE care au primit permis de muncă în România în 2018.

„Pe un angajator îl interesează în primul rând pro­duc­tivitatea: cât îl costă să producă o unitate de produs, fie că e vorba de un metru pătrat de faianţă, un kilogram de pulpe de pui tranşate sau o piesă de lemn pentru design auto. Am primit confirmări din mai multe surse că vietnamezii au o productivitate ridicată“, a explicat Romulus Badea, tax partner în cadrul firmei de consultanţă fiscală şi audit Soter & Partners, companie care a intermediat recrutarea de personal în România din Vietnam, Sri Lanka sau Nepal.