Un medic din Constanţa va dezvolta un complex pentru bătrâni cu o capacitate de 200 de locuri

Autor: Mirabela Tiron 31.08.2018

♦ Medicul deţine şi centrul de recuperare medicală Asclepios din Eforie Sud care a ajuns la afaceri de circa 10 mil. lei în 2017.



Compania Asclepios din Eforie Sud, care operează un cen­tru de recuperare medicală şi medicină fizică în Eforie Sud, a ajuns la afaceri de 9,8 mil. lei în 2017, în creştere cu 22% faţă de anul anterior, iar pentru acest an şi-a bugetat un avans de 10% al cifrei de afaceri, potrivit oficialilor companiei.

„În prima jumătate a acestui an veniturile au fost în creş­tere cu 10%, la fel şi numărul de pacienţi. Avem pa­cienţi din toată ţara, persoane de vârsta a doua şi a treia care vin pentru afecţiuni reumatologice, ortopedice sau neuro­lo­gice. Avem în plan să continuăm dezvoltarea cu un cămin pen­tru bătrâni, cu o capacitate de 200 de locuri“, a spus pentru ZF medicul Dan Mugurel Raica, administratorul şi fondatorul businessului.

Veniturile Asclepios Medical sunt decontări de la Casa de Asigurări de Sănătate, pacienţii vin cu bilet de trimitere. Compania a luat un credit de 2 milioane de euro în urmă cu doi ani pentru dezvoltarea businessului.

Pe lângă business-ul cu servicii în recuperare medicală, medicul Dan Mugurel Raica mai deţine acţiuni, circa 35%, la spitalul privat Euromaterna din Constanţa, specializat pe obstetrică-ginecologie, care a ajuns la afaceri de 26 mil. lei anul trecut, faţă de 21,5 mil. lei, arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe.