Pariu de 5 milioane de euro: Investitorii olandezi au început lucrările la cunoscutul Magazin Bucureşti

Autor: Cristina Roşca 04.09.2018

Magazinul Bucureşti din inima Capitalei urmează a fi readus la viaţă până în toamna anului viitor, lucrările de demolare şi reconstrucţie demarând ieri. Investiţia actuală este de circa 5 mil. euro, sumă care se adaugă celor peste 4 mil. euro plătite pentru preluarea clădirii.

„La interior vom demola mare parte din clădire şi o vom reconstrui. Va fi o clădire nouă, dar cu o faţadă identică cu cea iniţială“, spune Radu Moldoveanu, reprezentantul acţionarilor olandezi.

Sub noua structură, clădirea va avea un subsol care va avea parţial destinaţie comercială, parterul şi primele trei etaje vor fi destinate tot comercialului, etajele 4 şi 5 vor fi pentru birouri, iar ultimul va fi închiriat unui operator de restaurante sau baruri.

„Vrem ca această clădire să aibă în special destinaţie comercială, aşa cum a fost şi istoric. De fapt, magazinul Bucureşti este format din două clădiri identice, una construită în 1929 şi o alta cu zece ani mai tânără.“

Magazinul a func­ţionat, spune Radu Mol­doveanu, până acum circa un deceniu. Actualii acţionari au cumpărat clădirea acum mai bine de patru ani de la moştenitorii familiei Bunescu.

Antreprenorii care au preluat clădirea ce a găzduit iconicul centru comercial Magazinul Bucureşti sunt unii dintre cei mai mari proprietari de spaţii comerciale din centrul istoric al capitalei, ei deţinând 15 clădiri cu o suprafaţă totală de 16.000 mp.