Animals International: Mieii româneşti pleacă la export la un preţ de 100-200 lei per animal şi ajung în Iordania la un preţ de 5 ori mai mare

Autor: Roana Rotaru 05.09.2018

Ciobanii români îşi dau mieii şi oile la export cu 100-200 de lei, de cinci ori mai ieftin decât preţul de vânzare din ţările de destinaţie, animalele ajungând în Iordania, spre exemplu, la un preţ de vânzare până la 1.100 lei, potrivit Animals International, o organizaţie preocupată de bunăstarea animalelor.  

„Soluţia este simplă şi ar proteja animalele, oamenii, mediul, ar crea locuri de muncă şi ar preveni răspânirea de boli catastrofice. Tot ce trebuie să facă România este să înceapă înlocuirea exportului de animale vii cu exportul de carcase şi de alte produse cu valoare adăugată pentru ţara noastră (...) Între timp, animalele îndură o soartă mai cruntă decât moartea, în vreme ce firmele de comerţ fac un profit gigantic vânzând oile chiar şi de 5 ori mai scump decât le cumpără din România. Este jaf la drumul mare pe spinarea animalelor şi a fermierilor din România”, a  spus Gabriel Pâun, directorul UE Animals International.