Primăria Oradea vrea să realizeze o parcare subterană de 6,5 mil. euro în zona centrală a oraşului

Autor: Laurentiu Cotu 06.09.2018

Primăria Oradea are în plan o investiţie de peste 30 mil. lei (6,5 mil. euro) pentru realizarea unei parcări subterane de tip Park & Ride, cu o capacitate de 264 de locuri, în Piaţa Emanuil Gojdu, zona Cetăţii Oradea. Durata prevăzută pentru realizarea lucrării este de 18 luni. Proiectul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi a anexei privind realizarea obiectivului de investiţii ’’Construire parcare de tip Park and Ride - Piaţa Emanuil Gojdu - Oradea" va fi supus aprobării în şedinţa consiliului local de vineri, 7 septembrie 2018, se arată în comunicatul de presă al primăriei Oradea.

’’După ce acest proiect ar urma să fie aprobat în şedinţa de consiliu, până la începutul lunii octombrie vom depune cererea de finanţare pe fonduri europene, iar în condiţiile în care această finanţare va fi aprobată, estimăm că vom putea începe lucrările în primăvara anului viitor, în aşa fel încât într-un an şi jumătate lucrările să fie finalizate", a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Parcarea subterană va fi amenajată la suprafaţă cu dale urbane: pavaj, spaţii verzi, jardiniere, mobilier urban şi bike sharing. Conceptul de parcare Park & Ride este des întâlnit în marile oraşe europene, asemenea parcări fiind amplasate în vecinătatea mijloacelor de transport în comun.

laurenţiu.cotu@zf.ro