Decizie şoc: o firmă din grupul Quickmobile, în top 10 distribuitori IT&C în 2017, cu un profit net cumulat de peste 16 mil. lei în ultimii 5 ani, a cerut intrarea în faliment pe 4 septembrie

Autor: Adrian Seceleanu 10.09.2018

Electro Distribution SRL, compania de distribuţie IT&C din grupul de companii Quickmobile - controlat de antreprenorii Tudor şi Angela Ţiboc, care în ultimii 5 ani de zile a făcut un profit net cumulat de peste 16 mil. lei la afaceri de 778 mil. lei, a cerut săptămâna trecută la Tribunalul Maramureş intrarea în faliment, cererea fiind admisă în data de data de 5 septembrie, conform datelor disponibile pe portalul just.ro.

“Tribunalul Maramureş admite cererea formulată de debitoarea SC ELECTRO DISTRIBUTION SRL şi, în consecinţă: în baza art. 71 raportat la art. 67 al. 1 lit. g şi art. 38 lit. e din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii simplificate şi intrarea în faliment a debitoarei SC Electro Distribution SRL”, conform sursei citate.

Decizia de a cere falimentul este una şocantă: în ultimii 5 ani de zile compania a înregistrat un profit net cumulat de peste 16 mil. lei, şi a înregistrat o pierdere netă doar anul trecut - în sumă de 0,8 mil. lei. Cifra de afaceri a companiei a crescut în 2017 cu 2% la 160,4 mil. lei (35,1 mil. euro).

Cel mai bun an pentru firmă a fost 2014, cu un profit net de 5,5 mil. lei la afaceri de 196,8 mil. lei, conform datelor de la Finanţe

La finele anului trecut compania avea datorii totale de 34 mil. lei, în creştere cu aproape 10 mil. lei faţă de anul precedent.

Din anul 2016 Angela Ţiboc deţine 95% din acţiunile Electro Distribution, după ce soţul Tudor Iulian Ţiboc i-a transferat un pachet de 45% din acţiuni, conform datelor de la Registrul Comerţului. Firma a fost înfiinţată în anul 2004.

Cu rulajul de 160 mil. lei din 2017, compania Electro Distribution intra în topul celor mai mari 10 jucători de pe piaţa locală de distribuţie IT&C, clasament dominat de Network One Distribution - firmă deţinută de antreprenorul Iulian Stanciu şi de subsidiara grupului leton Elko.

 

Noua firmă din grupul Quickmobile, scoasă de pe platforma marketplace a eMAG

După cum nota ZF în luna iulie compania Electro Distribution opera în trecut şi magazinul online de telefoane, tablete şi gadgeturi hi-tech quickmobile.ro, care între timp a trecut în administrarea unei alte companii, respectiv Euro Retail Tech SRL, care are sediul tot în Baia Mare.

Euro Retail Tech, care este deţinută integral de Angela Ţiboc, a înregistrat în 2017 afaceri de 0,44 mil. lei, cu un profit net de 0,32 mil. lei şi un singur angajat, conform datelor de la Finanţe. Noua firmă era cea prin care Quickmobile opera şi pe platforma marketplace a eMAG - dar din datele de pe site-ul retailerului rezultă că firma a fost scoasă de către eMAG din platformă şi compania nu mai poate vinde către clienţii care accesează emag.ro.

 

Termenele stabilite de Tribunalul Maramureş

Prin decizia din 5 septembrie, Tribunalul Maramureş a stabilit lichidatorul provizioriu şi termenele legale pentru mai multe acţiuni specifice procedurii falimentului.

“Desemnează lichidator provizoriu pe Cabinet Individual de Insolvenţă Renata Moldovan. Dispune dizolvarea societăţii iar potrivit art. 85 alin. 4 constată că încetează dreptul de administrare al debitorului. Stabileşte termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă la 22.10.2018. Stabileşte termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor la 01.11.2018. Contestaţiile se vor depune la tribunal în termen de 7 zile de la publicarea tabelului preliminar în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Stabileşte termenul pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 26.11.2018. Prima adunare generală a creditorilor va avea loc la 06.11.10.2018, la sediul lichidatorului, ora 14.30”.

Informaţia privind cererea de intrare în faliment a companiei Electro Distribution SRL a apărut iniţial pe portalul supervizor.ro.