Un salariu pe zi în România. Cât câştigă un QA Tester în IT&C. „Un tester nu este neapărat mai prost plătit decât un programator.“

Autor: Adelina Mihai 11.09.2018

Salariul mediu net pe care îl obţine un angajat din sectorul IT&C de pe poziţia de Quality Assurance Tester (QA Tester) variază între 1.400 de lei şi poate ajunge la 6.700 de lei net pe lună, arată datele furnizate de platforma Undelucram.ro, un instrument online pentru căutarea şi compararea salariilor din România.

„Unul dintre primele lucruri pe care românii le caută atunci când se angajează este un salariu bun în raport cu munca depusă. Toate statisticile de pe Undelucram.ro arată că acesta este primul search pe care vizitatorii noştri îl fac atunci când ajung pe platformă. Noi avem foarte multe job-uri din industria IT&C şi aceasta este în continuare una dintre industriile cu cele mai mari salarii din ţară. Un tester nu înseamnă că este neapărat mai prost plătit decât programatorii aşa cum, poate, consideră unii. Pe platforma noastră, în funcţie de tehnologia utilizată, salariul unui QA Tester porneşte, într-adevăr, de la 1.400 de lei, dar ajunge deseori chiar şi la 6.700 de lei“, a spus Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro.