Surpriză: Jack Ma se va retrage de la vârful Alibaba, la fel cum Bill Gates a plecat de la Microsoft

Autor: Ioana Nita 11.09.2018

Jack Ma, cofondatorul Alibaba, cel mai mare retailer online din China, cu o valoare 420 de miliarde de dolari, se va retrage într-un an de pe poziţia de preşedinte al companiei pentru a-şi dedica timpul acţiunilor filantropice şi educaţionale, relatează Reuters. El va preda ştafeta locotenentului Daniel Zhang - un contabil puţin cunoscut, în mandatul căruia însă compania a câştigat în valoare peste 200 mld. dolari.

Jack Ma, în vârstă de 54 ani, şi-a anunţat demult intenţia de a se retrage, subliniind faptul că managementul Alibaba trebuie să fie relativ tânăr, iar retragerea sa nu ar trebui să afecteze funcţionarea companiei.

Este însă foarte rar ca un fondator al unei companii gigant de tehnologie, mai ales de talia lui Alibaba, să se retragă atât de devreme.

„Bill Gates este singurul care a mai făcut acest lucru. Niciun alt fondator al unei firme de tehnologie din lume nu a mai demisionat aşa”, a declarat Rupert Hoogewerf, fondatorul Hurun Report, care publică anual lista celor mai bogaţi oameni din China.