Cum ar putea fi rebranduită Piraeus Bank? J.C. Flowers a solicitat înregistrarea la OSIM a şapte variante de nume: JC Bank, A Bank, First Bank, Bank of Today, New Day Bank, First American Bank şi Bank of US

Autor: Anelis Baciu 11.09.2018

Americanii de la J.C. Flowers care au preluat Piraeus Bank se pregătesc să schimbe denumirea băncii, iar un prim pas făcut în acest sens a fost o solicitare la OSIM de înregistrare a şapte posibile variante de nume: JC Bank, A Bank, First Bank, Bank of Today, New Day Bank, First American Bank, Bank of US.

Contactat de ZF Nicolae Dănilă, preşedintele Consiliului de Administraţie, a spus că este un proces care se desfăşoară normal, iar în următoarea perioadă conducerea băncii se va întâlni într-o şedinţă pentru stabilirea noului nume.

Fondul american de private equity J.C. Flowers, unul dintre jucătorii importanţi de pe Wall Street, a cumpărată la finalul anului trecut sucursala locală a grupului grecesc Piraeus Bank, făcându-şi astfel intrarea oficial pe piaţa bancară românească după o îndelungă perioadă de tatonări. Părţile nu au oferit informaţiii despre preţul tranzacţiei, însă potrivit informaţiilor din piaţă americanii au plătit circa 30 milioane de euro pentru un capital de propriu al Piraues România de aproximativ 150 milioane de euro. De asemenea, J.C Flowers trebuie să ramburseze grupului Piraeus peste 100 milioane de euro din liniile de finanţare.

Cele două părţi au mai purtat discuţii şi în 2016, însă tranzacţia a eşuat atunci din cauza unor neînţelegeri legate de preţ. J.C. Flowers intenţiona să preia atât Piraeus, cât şi Banca Comercială Carpatica şi să formeze un grup bancar cu o vizibilitate mai mare pe piaţa locală, ce putea să intre chiar în top 10.

J.C Flowers a schimbat conducere a Piraeus, în locul lui Cătălin Pârvu, fiind adus britanicul Dominic Bruynseels care a fost CEO al BCR în perioada 2008-2012. Totodată, Nicolae Dănilă, fostul preşedinte executiv al BCR în timpul privatizării şi fost membru al consiliului de administraţie al BNR a preluat funcţia de preşedinte al boardului Piraeus Bank România.