Dezastru pentru investitorii în monede digitale: Ethereum, a doua cea mai mare criptomonedă, atinge minimul ultimelor 16 luni

Autor: Alex Ciutacu 12.09.2018

Criptomoneda Ethereum a scăzut cu aproape 12% în cadrul unui declin masiv înregistrat de piaţă în ultimele săptămâni, potrivit platformei Coinmarketcap.

Astfel, Ethreum înregistra miercuri la ora 14.30 o scădere de 11,5%, tranzacţionându-se la 170 de doalri per monedă digitală, la o capitalizare de piaţă de 17,4 mld de dolari, un nivel nemaiîntâlnit din perioada aprilie-mai 2017, când Ethereum se bucura de primele creşteri ale anului trecut.

Criptomoneda a scăzut cu aproape 30% în ultimele 7 zile, reflectând o scădere masivă la nivel de piaţă în ultimele două săptămâni. Fluxurile de ştiri care acoperă sectorul continuă să raporteze un trend negativ, potrivit Business Insider. Cea mai recentă lovitură pentru piaţă vine în contextul în care un judecător american a decis marţi că legislaţia din SUA cu privire la active se aplică şi în cazul criptomonedelor, ceea ce dă startul unui nou val de potenţiale creşteri de costuri.

În timp ce întregul sector de criptomonede a fost pus sub presiune în ultimele săptămâni, Mati Greenspan, analist în cadrul eToro, firmă care urmăreşte sectorul, susţine că piaţa urmează doar „acelaşi trend”.

„Cred că ceea ce a declarat Vitalik (n.red: Vitalik Buterin este fondatorul Ethereum) în urmă cu puţin timp are legătură cu scăderea monedei. El a spus că zilele în care monedel înregistrau creşteri de ordinul miilor sunt probabil pe sfârşit”, spune Greenspan.