Producătorul IRUM din Reghin va lansa primul tractor 100% românesc

Autor: Laurentiu Cotu 13.09.2018

Fabrica IRUM din Reghin, cu o tradiţie de 65 de ani în industria utilajelor agricole, se pregăteşte de lansarea primului tractor agricol 100% românesc, la 15 ani după ce producţia de tractoare româneşti a fost oprită. Ţinta acţionarilor este ca în 2019 să vândă 500 de unităţi.

Noul tractor românesc va fi lansat în cadrul INDAGRA, târg care se va desfăşura în perioada 31 octombrie- 4 noiembrie la Bucureşti, tractorul urmând să fie dotat cu motorizări începând de la 85 la 105 cai-putere.

„În anul Centenarului vom lansa pe piaţă primul tractor 100% românesc, conceput şi construit de inginerii noştri. Producţia va demara anul viitor, urmând ca la Reghin să fie fabricate, în primul an, 500 de unităţi, iar capacitatea să crească în funcţie de cereri”, a declarat pentru ZF Transilvania Mircea Eugen Oltean, proprietarul IRUM Reghin. Astfel, antreprenorul, care a reînviat industria românească de tractoare, îşi vede visul împlinit după aproape 20 de ani de la preluarea societăţii şi după investiţii totale de peste 25 mil. euro. El conduce în prezent un business cumulat de 40 mil. euro (IRUM şi Maviprod, cu activităţi în producţia de utilaje agricole şi forestiere şi comercializarea pieselor de schimb) şi are în subordine peste 600 de angajaţi.