ZF 10 ani de la criză. Cum a fost atunci? Ce-am pierdut, ce-am câştigat? Florin Pogonaru, preşedintele AOAR: Nu s-a schimbat nimic în structura economiei. Avem aceeaşi economie mică şi comoditizată

Autor: Iulian Anghel 14.09.2018

Businessul românesc a rămas, la zece ani de la criză, unul mic, fără campioni, deplânge Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), situaţia economiei, la zece ani de la debutul crizei care a pus România în genunchi. 

„Businessul românesc a rămas, după zece ani, un business mic, care nu are campioni. Suntem o economie cu cifre mici. Cifrele pe care se fac evenimentele sunt cifre mici, iar economia are un aspect local subdezvoltat. Economia are o valoare adăugată mică şi comoditizată (o economie care nu produce diferenţiat, care nu are branduri, fapt ce conduce la erodarea profiturilor companiilor – n.red.).

” Economia nu a făcut paşi decisivi spre o restructurare, felul de a face afaceri nu s-a schimbat prea mult, astfel încât valoarea adăugată să fie mai mare, spune Pogonaru: „Nu vom schimba nimic, dacă economia nu va deveni una inovativă. Dacă inovaţia companiilor nu va produce o valoare adăugată mare în economie.