Un executiv român conduce businessul de 3 mld. dolari al PepsiCo din Rusia

Autor: Cristina Roşca 14.09.2018

Executivul român Bogdan Savin conduce de circa un an de zile businessul gigantului american PepsiCo pe piaţa din Rusia.

El l-a înlocuit în această poziţie pe Silviu Popovici, un alt român care a ajuns între timp unul dintre cei mai puternici executivi din cadrul gigantului american, conducând businessul din Europa şi Africa Subsahariană.

Piaţa din Rusia a contribuit cu circa 5% anul trecut la businessul total al PepsiCo, de peste 63 mld. dolari. Cu o populaţie de aproape 150 de milioane de oameni, aceasta este una dintre cele mai importante pieţe pentru pro­ducătorul de băuturi şi snacksuri.

Înainte de a lucra pentru PepsiCo, companie căreia i s-a alăturat acum un an, Bogdan Savin şi-a conturat cariera în cadrul producătorului de ţigări British American Tobacco, care deţine în portofoliu branduri precum Kent. Executivul român a lucrat pentru BAT timp de aproape 15 ani, primii trei pe piaţa locală, iar restul peste hotare. Ultima poziţie deţinută înainte de cea actuală a fost cea de director de marketing şi vânzări pentru BAT în Rusia. De aici a fost recrutat de PepsiCo. Bogdan Savin este absolvent al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.