Este oficial: Unul dintre cele mai cunoscute branduri intră în România. Ce veţi putea găsi de acum în magazine

Ziarul Financiar 15.09.2018

Andrei Ursulescu, directorul general al producătorului de conserve Scandia din Sibiu, spune că primul semestru a fost bun pentru compania pe care o conduce, afacerile bifând un avans de 15% faţă de perioada similară a anului precedent.

„Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut, această creştere fiind determinată de un mix de factori precum creşterea preţurilor de vânzare operată în a doua parte a anului 2017, creşterea organică din vânzarea conservelor pe bază de carne, creşterea canalului de export, dar şi a noilor categorii deschise: conserve de peşte, conserve de legume şi fructe“, a spus managerul.

Scandia Food a avut anul trecut afaceri de 59 mil. euro, iar compania estima anterior că grupul va ajunge la afaceri de 100 mil. euro în acest an odată cu achiziţia producătorului spaniol de produse din peşte Thenaisie Provote. Aceasta este prima achiziţie făcută de producătorul român în afara ţării.

„Totodată suntem extrem de entuziasmaţi de lansarea pe piaţa din România a brandului Tapas în categoria conservelor din peşte şi fructe de mare, fiind una dintre cele mai importante mărci utilizate la export de către compania din Spania“, a mai spus executivul român.