Mobilierul pentru persoane supraponderale, o nouă nişă în industria mobilei. Liana Bratu, director vânzări Arta Lemnului: Am creat un fotoliu care rezistă la peste 200 kg

Autor: Roana Rotaru 17.09.2018

„Mulţi oameni cu probleme de greutate nu merg la restaurant de teamă că nu au unde să se aşeze.“



Fabrica de mobilier tapiţat Arta Lem­nu­lui din Câmpina, judeţul Prahova, speră la afaceri de circa 1,8 mil. lei în 2018, plus 10% faţă de anul precedent, datorită dez­voltării de noi produse, cum ar fi mobi­lierul des­tinat persoanelor cu probleme de greu­tate.

„Ne-am gândit la persoanele cu pro­ble­me de greutate pentru care am creat un foto­liu care rezistă la 230 de kilograme. Am vorbit cu medici, cu prieteni care spun că per­soanele cu probleme de greutate au nevoie să se aşeze în fotoliu fără să le fie frică. Din acest motiv mulţi nu merg la res­tau­rant, pentru că nu au unde să se aşeze. Aceşti oameni transpiră dacă stau pe ma­teriale de slabă calitate. Stofa pe care o folo­sim este antipată şi ignifugă. Este o nişă la care nu s-au gândit mulţi producători de mo­bilă. Suntem deschizători de drumuri”, a spus Liana Bratu, directorul de vânzări al companiei Arta Lemnului.