Pachete de servicii de sănătate în funcţie de cuantumul contribuţiei plătite la asigurările de sănătate?

Autor: Iulian Anghel 17.09.2018

Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici susţine că declaraţia sa privind asigurările medicale a vizat o mai bună administrare a fondurilor în sistemul medical şi, implicit, o îmbunătăţire a serviciilor medicale, nicidecum o adâncire a inegalităţii sociale.

Ministrul susţinuse vineri că, pe viitor, vă trebui să existe două pachete de servicii de sănătate în funcţie de cuantumul contribuţiei plătite la asigurările de sănătate. Sâmbătă, în urma rumorilor publice provocate de această declaraţie, Ministerul Finanţelor a publicat o precizare a ministrului de resort:

„Consider că toţi românii, indiferent de veniturile realizate, trebuie să beneficieze de pachetul minim de servicii medicale. Afirmaţia mea a avut în vedere pachetele medicale extinse, respectiv posibilitatea ca fiecare asigurat să îşi poate adăuga servicii medicale suplimentare, cum ar fi cele dentare, acoperirea cheltuielilor cu contribuţia la medicamente, îngrijirea la bătrâneţe sau în caz de invaliditate temporară sau permanentă, recuperare medicală etc. Astfel, putem asigura o mai bună finanţare a sistemului şi creşte eficienţa sa.”