Încă un avion a DISPĂRUT de pe radar. Reacţia Rusiei: Avionul militar cu 15 persoane la bord ar fi fost doborât de forţele siriene

Autor: Teodora Marinescu 18.09.2018

Avionul militar rus, care avea 15 persoane la bord şi care a dispărut luni de pe radar, a fost doborât în mod accidental de forţele siriene, după ce mai multe rachete israeliene au fost interceptate în Siria, a confirmat marţi Moscova, relatează site-ul postului CNN.

Forţele militare ruse au informat marţi că, deşi forţele aeriene din Siria au doborât aeronava, Israelul este vinovat pentru incident, relatează agenţia de ştiri RIA-Novosti.

"Ca rezultat al acţiunilor iresponsabile ale armatei israeliene, 15 militari ruşi au fost ucişi, ceea ce nu este deloc în concordanţă cu spiritul parteneriatului ruso-israelian", a declarat generalul maior rus Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al armatei ruse.

Oficialii americani au declarat că forţele siriene încercau să oprească raidurile israeliene, a informat o sursă. Un alt oficial din Statele Unite a confirmat că Israelul este responsabil pentru atacurile cu rachete din Siria.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene din Israel a refuzat să ofere declaraţii privind incidentul produs luni.

Agenţia de ştiri Tass a relatat că un avion militar rus de tip IL-20 a dispărut luni deasupra mării Mediterane. Ministerul Apărării a informat că aeronava a dispărut de pe radar în timpul unui atac efectuat de patru avioane israeliene de tip F-16 în provincia siriană Latakia.

Forţele armate ruse susţin că au fost informate cu privire la atacurile plănuite de Israel cu doar un minut înainte.

Rusia a iniţiat atacuri militare în Siria în anul 2015, la cererea preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Conflictul a provocat până în prezent moartea a peste 350.000 de persoane.