Reţeaua de bijuterii Pandora este curtată de cumpărători: Mai multe fonduri de investiţii vor să cumpere businessul danez. Acţiunile companiei au crescut cu 9% după aflarea veştii

Autor: Alex Ciutacu 19.09.2018

Acţiunile reţelei de bijuterii Pandora au crescut cu circa 10% marţi după relatările media cu privire la o serie de fonduri mutuale care negociază o potenţială preluare a businessului danez, potrivit Reuters.

Pandora, brand cunoscut pentru brăţările de argint pe care le comercializează, şi-a concediat anul trecut executivul într-o încercare de a recâştiga încrederea investitorilor, după ce şeful companiei avertizase cu privire la potenţiale pierderi şi la viitoare concedieri.

Acţiunile companiei au scăzut din mai anul trecut până în prezent cu circa 50%, iar acest rezultat a generat un interes din partea unor fonduri precum KKR & Co, Bain Capital şi Carlyle, potrivit ziarului financiar Il Sole 24 Ore.

Astfel, acţiunile în Pandora erau în creştere miercuri la ora 12.25 cu 8,4% la 405 dolari per acţiune, ajungând până la finalul şedinţei la 403 dolari per acţiune şi o capitalizare bursieră de circa 42 miliarde dolari.

Pandora vinde bijuterii personalizate, precum lănţişoare, brăţări, inele şi pandantive, la preţuri mai reduse decât competitori precum Swarovski.

Avertizarea cu privire la scăderea profitului companiei în viitor, lansată luna trecută, a venit la doar şapte luni după ce fostul CEO Anders Colding Friis şi-a anunţat planurile pentru a implementa strategia Pandora 2022. Investitorii l-au criticat dur pe Friis în timpul mandatului său de trei ani, din cauza comunicării deficitare.

Compania l-a numit pe Jeremy Schwartz, fost CEO al The Body Shop, pentru a conduce compania, împreună cu un nou CFO interimar – Anders Boyer.