UiPath, prima companie de IT pornită în România care va ajunge la 1.200 de angajaţi în India: „Noua finan­ţare de 225 mil. dolari va juca un rol impor­tant în expansiunea noastră”

Autor: Adrian Seceleanu 20.09.2018

UiPath, o companie fondată în Bucureşti de românii Daniel Dines şi Marius Tîrcă care a ajuns la o evaluare de 3 mld. dolari pe fondul exploziei cererii la nivel global pen­tru roboţii săi software care pot executa în locul oa­me­nilor diferite sarcini repetitive, va recruta până la finele anu­lui 2019 aproximativ 1.000 de oameni în cen­trele sale de inginerie din India.

„Vom creşte de cinci ori numărul de oameni pe care îi avem în India şi vom ajunge la 1.200 de oameni până la finele anului 2019. Vom intra în opt noi oraşe şi ne vom extinde pre­zen­­ţa în centrele din Bengaluru, Mum­bai şi Gurgaon“, a declarat Raghunath Subra­ma­nian, preşedinte şi CEO al UiPath pentru India şi regiunea APAC citat de publicaţia Economic Times din India. „Noua finan­ţare de 225 mil. $ obţinută de UiPath va juca un rol impor­tant în expansiunea noastră în India“, a adăugat el.

Momentul este unul istoric pentru o companie cu ori­gini româneşti, în condiţiile în care România s-a luptat mulţi ani să fie percepută drept o „Indie“ a Europei, res­pec­tiv să câştige proiecte pe piaţa globală de IT lucrând pen­tru export. România obţine şi acum 3 din cele 4 mld. de euro ale industriei de soft şi de servicii de IT dez­vol­tând produse şi livrând servicii pentru multinaţionale din pieţele mari, în special pentru ţările din vestul Europei şi SUA.

UiPath a primit luni o nouă finanţare care o evaluează la 3 miliarde de dolari după ce a primit încă 225 mil. dolari de la puternicele fonduri de investiţii americane Sequoia Capital şi Capital G (Google).