Liderii PSD ar fi intrat în şedinţa CExN fără telefoane

Autor: Ionel Dancu 21.09.2018

Membrii CExN al PSD au intrat, vineri, în şedinţa de la Parlament pe tema scrisorii anti-Dragnea, fără telefoanele personale, au spus surse politice pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, liderii PSD şi-au lăsat telefoanele personale la intrarea în sala de şedinţă în care se desfăşoară Comitetul Executiv Naţional al partidului, la Parlament.

De asemenea, înainte de începerea şedinţei PSD, tot personalul tehnic care îi însoţea pe membrii CExN a fost anunţat că nu poate să asiste la discuţii, au mai declarat pentru MEDIAFAX surse politice. În sală au rămas doar doi angajaţi din stafful preşedintelui Camerei Deputaţilor, unul dintre ei fiind Paul Ionescu, consilierului lui Liviu Dragnea, potrivit surselor menţionate.

Conducerea lărgită a PSD a început discuţiile, la Parlament, cu aproape o oră întârziere, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, pe marginea scrisorii anti-Dragnea, la şedinţă fiind prezent şi premierul Viorica Dăncilă.

Înaintea şedinţei CExN au avut loc două întâlniri separate ale liderilor PSD care sunt pro şi contra Dragnea. Liderii PSD care îl susţin în continuare la şefia partidului pe Liviu Dragnea s-au reunit în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, în timp ce liderii PSD care cer demisia lui Dragnea au avut o discuţie în biroul senatorial al lui Adrian Ţuţuianu.

La şedinţa CExN participă şi premierul Viorica Dăncilă, care a participat anterior la discuţiile din biroul lui Liviu Dragnea. Dăncilă nu a vrut să spună cum se poziţionează faţă de scrisoarea anti-Dragnea.

Întrebat înaintea începerii şedinţei CExN al PSD dacă va propune excluderea iniţiatorilor scrisorii, liderul PSD, Liviu Dragnea, a replicat tranşant: „Categoric nu".

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, unul din contestatarii lui Dragnea, a declarat, înainte de şedinţă, că probabil se va cere excluderea sa din partid şi este de părere că Liviu Dragnea va încerca şi îndepărtarea a doi miniştri incomozi, Paul Stănescu şi Tudorel Toader.

Vicepreşedintele PSD pe regiunea de Nord-Vest, Doina Pană, a declarat vineri, înaintea şedinţei CExN, că 18 din 22 de voturi aferente zonei Transilvaniei vor merge către Liviu Dragnea în şedinţa conducerii PSD.

Conducerea lărgită a PSD dezbate "Declaraţia privind Starea Partidului Social Democrat".

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, precum şi asigurarea interimatului conducerii partidului de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar, în prima parte a anului 2019.

Declaraţia este semnată de un „Comitet de iniţiativă” format din Paul Stănescu, vicepreşedinte al PSD, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD şi primar general al Capitalei şi Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al PSD şi vicepreşedinte al Senatului.