Fără să atragă atenţia, Michael Pieper, miliardarul care deţine electrocasnicele Franke, a investit 25 mil. euro în imobiliare în România şi controlează în acest moment cinci parcuri industriale lângă Timişoara

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.09.2018

Grupul elveţian Artemis, care are cinci parcuri indus­tri­ale lângă Timişoara, investeşte peste 5 mil. euro în ex­tin­derea parcului din Sânandrei cu o clădire de 7.500 de me­tri pă­traţi, vizavi de imobilul existent deja. Momentan, com­pa­nia se află în proces de obţinere a autorizaţiei de construire.

„În parcul industrial din Sânan­drei, de 10,5 hectare, am demarat în 2016 investiţia în prima clădire de birouri şi logistică, de 4.000 de metri pă­traţi. Clădirea este închiriată 100% şi generează peste 200.000 de euro anual“, spune Adriana Cioca (foto stânga), administrator şi direc­tor de dezvoltare al Ar­te­mis în România. Noua clădire ar urma să fie livrată în martie 2019.

De la intrarea companiei pe pia­ţa locală şi până acum, Artemis a in­vestit peste 25 de milioane de euro. Elveţienii deţin în România parcurile in­dustriale Sânandrei Industrial Park, Banat Business Park, Dudeşti, Giarmata şi parc industrial aeroport, toate în judeţul Timiş, însumând 170 de hectare. Toate proiectele sunt ocupate integral.

Grupul Artemis - deţinut de omul de afaceri elveţian Michael Pieper - este prezent în România şi prin Franke, pro­ducător de electrocasnice încorporabile pentru bucă­tărie. În România, Franke are doar activităţi de distri­buţie, nu şi de producţie.