Turismul balnear a atras investiţii de peste 160 mil. euro în doi ani. „Cu cât facem mai multe investiţii, cu atât avem mai mulţi turişti“

Autor: Florentina Niţu 25.09.2018

Staţiunea Băile Felix de lângă Oradea, care a avut cel mai mare număr de turişti în 2017 între staţiunile de turism balnear, a atras şi cele mai importante investiţii, de peste 60 de milioane de euro din ultimii doi ani.



Turismul balnear, care în ultimii doi a înregistrat creşteri de 20% ale numărului de vizitatori, a atras investiţii de peste 160 de milioane de euro în dezvol­ta­rea de hoteluri şi centre spa de la zero, reno­va­rea, extin­de­rea şi moder­ni­zarea unor uni­tăţi existente, arată o analiză a Organizaţiei Patro­nale a Turismului Balnear din România (OPTBR).

„Cu cât facem mai multe investiţii, cu atât avem mai mulţi turişti“, a declarat Nicu Rădu­les­cu, preşedintele OPTBR. El a fost prezent la eve­nimentul Bursa şi Forumul de Turism Balnear. 

Turismul balnear a atras anul trecut 945.000 de turişti, în creştere cu 20% faţă de 2015. Pentru acest an se estimează că va fi spart pragul de un milion de turişti în zona balneară.