O nouă grevă la Ryanair: Operatorul low-cost anunţă 190 de zboruri anulate vineri. Zeci de mii de călători vor fi afectaţi

Autori: Dorin Oancea , Mediafax 25.09.2018

Compania aeriană Ryanair a anulat 190 de zboruri, ce reprezintă 8% din cele 2.400 de zboruri programate vineri, 28 septembrie, din cauza unei greve a însoţitorilor de zbor din Spania, Belgia, Olanda, Portugalia, Italia şi Germania, anunţă un comunicat al companiei.

Toţi pasagerii afectaţi au fost înştiinţaţi prin e-mail şi SMS. Numărul călătorilor afectaţi este de circa 30.000 dintr-un total de 450.000. Compania precizează că grevele au loc în urma unor neînţelegri cu unele sindicate.

Compania a încheiat înţelegri cu sindicate ale piloţilor şi ale însoţitorilor de bord din Irlanda, Marea Britanie, Italia şi Germania şi a invitat sindicate din Belgia Olanda, Spania, Portugalia şi Germania să accepte înţelegri similare. Ryanair de declară dezmăgită de sindicate conduse de piloţi Eurowings în Germania, de piloţi KLM în Olanda sau Piloţi Air LIngus în Irlanda, care s-au implicat în negocieri şi au promovat soluţia grevei, pentru a afecta activitatea operatorului low-cost.