Ministrul Agriculturii, Petre Daea: S-a dispus ca şi România să primească în avans 70% din subvenţiile pentru fermieri

Autor: Ionel Dancu 25.09.2018

„Am fost ieri la Consiliul de Miniştri, la Viena, am venit azi-dimineaţă, am vorbit cu comisarul Hogan, joi, mă duc la Comisia Europeană. Discutăm concret cum putem să luăm banii de acolo, pentru că trebuie să ducem o serie întreagă de documente”, a declarat, marţi, în plenului Parlament, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Acesta adăugat că subvenţiile pentru fermieri vor fi acordate începând cu data de 16 octombrie. „Într-un cuvânt, suntem în contact cu Comisia Europeană şi vom face ce trebuie, astfel încât să aducem banii la bugetul statului aşa cum am făcut-o de fiecare dată şi, mă folosesc de acest moment, de a spune că s-a dispus ca şi România să primească ca avans 70% din plăţile directe, iar, pe data de 16 octombrie, la minutul unu din cumpăna nopţii vom da drumul la subvenţii pentru fermieri”, a menţionat Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat, marţi, în Camera Deputaţilor, situaţia evoluţiei pestei porcine în România. În timpul dezbaterii în Camera Deputaţilor a moţiunii simple cu titlul „„După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”, pe ecranul principal din plen, unde se afişează de regulă numărul de voturi după fiecare proiect legislativ, au rulat marţi, în timpul discursului ministrului Agriculturii mai multe imagini legate de evoluţia pestei porcine în România, precum şi o cronologie a măsurilor luate de autorităţile statului pentru prevenirea şi stoparea pestei porcine africane. Votul deputaţilor pe moţiunea simplă va fi acordat în şedinţa de plen de miercuri.