ZF Live. Alex Skouras, managing partner al Alesonor: Comparând România cu Grecia, România are un potenţial mai mare

Autor: Răzvan Botea 28.09.2018

„În viaţa economică sunt cicluri normale, de creştere şi descreştere, iar piaţa în momentul acesta este mult mai bine pregătită, şi dacă ceva se întâmplă, în România sau în străinătate, piaţa este mult mai bine pregătită decât acum 10 ani.”



Prin comparaţie, România faţă de Grecia are potenţial mai mare în ceea ce priveşte investiţiile în „casele verzi”, iar prin potenţial nu se înţelege neapărat numai partea economică, ci mentalitatea oamenilor şi dorinţa acestora de a se dezvolta în ansamblu, nu doar din punct de vedere financiar, a spus la ZF Live Skouras, managing partner al Alesonor, dezvoltatorul ansamblului rezidenţial Amber Gardens.

„Sunt în România din 2003, când aveam 25 de ani. Am simţit că România are potenţial. Legat de piaţa imobiliară în general, este o mare diferenţă între ce este astăzi şi ce era cum 10 ani în timpul crizei. Preţurile sunt mai mici, salariile sunt complet diferite, economia este mai solidă, iar investitorii nu speculează, în timp ce dezvoltatorii livrează produse mult mai bune, iar cumpărătorul are capacitatea financiară.“