Un român conduce operaţiunile din Americi ale brandului de lux Stefano Ricci: Dacă ar fi să mă întorc, ar trebui să am un motiv cu adevărat bun

Autor: Cristina Roşca 28.09.2018

Executivul român Julian Balea a plecat din România în 1995 când a primit o bursă de studii. El a mers direct peste ocean, în SUA, unde a rămas până astăzi. Începând cu 2010 s-a alăturat grupului italian de modă Stefano Ricci, unde astăzi este general manager al operaţiunilor din America de Nord, Centrală şi Sud ale brandului cotat a fi unul dintre cele mai scumpe din lume.



Executivul de origine română lucrează astfel cu peste 100 de ma­gazine multibrand, mono­brand şi de tip department store, administrând un bu­siness de câteva zeci de mi­lioane de dolari, conform celor mai recente date. Cum arată o zi la birou?

„Sunt la birou înainte de 9.00 a.m. şi încep cu o întâlnire cu echipa pentru a planifica ziua. Prioritatea numărul unu este să-mi ve­rific emailurile care vin de la sediul central din Italia. Trebuie să rezolvăm orice pro­ble­mă sau cerinţă înainte de ora 12.00 ora noastră, adică ora 18.00 a Italiei, când se ter­mi­nă acolo programul“, spune el. Apoi îşi con­centrează atenţia pe lucrurile care se în­tâm­plă pe fusul orar al SUA şi al celorlalte Ame­rici. De cele mai multe ori trebuie să se ocupe de comenzile sezoniere sau non-sezoniere.