Alina Sudriu a investit 40.000 de euro acum şase ani într-o cofetărie couture iar acum a ajuns la 1,2 mil. euro

Autor: Alexandra Cepăreanu 01.10.2018

„Suntem mereu deschişi pentru noi oportunităţi de extindere. În prezent lucrăm cu o echipă externă pentru extinderea businessului prin francizare.“



Grace Couture Cakes, atelierul couture de cofetărie înfiinţat în 2012 de Alina Sudriu, a înregistrat anul trecut afaceri de 1,2 mil. euro, în creştere cu 50% faţă de anul anterior. Afacerile companiei sunt generate de zona de eveni­men­te şi de vânzările din cele două cake shopuri operate sub acelaşi brand, ultimul fiind deschis în a doua jumătate a anului trecut în urma unei in­vestiţii de 50.000 de euro.

Alina Sudriu povesteşte că după ce a lucrat câţiva ani în domeniul consultanţei imobiliare a simţit nevoia unei noi provocări şi s-a gândit că este momentul să dea o şansă impulsului antre­prenorial pe care îl avea de ceva timp. Astfel, în 2012 a deschis atelierul de cofetărie cou­­ture Grace Couture Cakes printr-o in­vestiţie de 40.000 de euro. „Am ales o nişă unde am simţit că puteam inova. Am găsit nişa, aşa cum se întâmplă de multe ori, în urma unei ne­voi pe care am resimţit-o, din perspectiva de con­su­mator, atunci când mi-am organizat nunta“, a spus pentru ZF Alina Sudriu, fonda­tor al atelierului de cofetărie Grace Couture Cakes.