Georgeta Grecu, hotelul Cişmigiu: Estimăm un an mai bun în 2019, vom găzdui delegaţii străine în perioada când România va deţine preşedinţia Consiliului UE

Autor: Mirabela Tiron 01.10.2018
Hotelul de patru stele Cişmigiu din Bucureşti, una din clădirile monu­ment ale oraşului, controlată de spaniolii de la Hercesa, a operat în perioada ianuarie-august cu un grad mediu de ocupare de 70%, în linie cu cel din perioada similară a anului trecut, dar a reuşit să bifeze o uşoară creştere în venituri datorită majorării tarifelor la cazare, potrivit oficialilor unităţii.

„Tarifele la cazare au crescut cu 5% faţă de anul trecut. Am înregistrat o uşoară creştere a veniturilor cu 3%. Pe leisure am avut o scădere în lunile de vară faţă de sezonul de anul trecut. Recuperăm însă în septembrie, lună în care am avut un grad de ocupare de 85%“, a spus pentru ZF Georgeta Grecu, şefa ho­telului de patru stele. Hotelul Cişmigiu are o capacitate de cazare de 60 de apartamente, cu suprafeţe între 38 şi 50 de metri pătraţi, dar şi şapte săli de conferinţe. Preţul unei nopţi de cazare într-o cameră, cu mic dejun inclus, se ridică la circa 550 lei în octombrie, arată datele de pe site-ul de rezer­vări booking.com. Unitatea este controlată de spaniolii de la Hercesa, care au cumpărat clădirea în 2004 şi au transformat-o  într-un hotel de patru stele în centrul Capitalei, în urma unei investiţii de 15 mil. euro.