Renault anunţă ofensiva în “electrificarea” industriei auto – un crossover mic pentru a “cuceri” China şi versiuni hibride de tip plug-in pentru cele mai bine vândute modele ale sale din Europa

Autor: Bogdan Alecu 02.10.2018

Grupul Renault a prezentat cu doar câteva ore înaintea Salonului Auto de la Paris modelul electric K-ZE, un crossover mic destinat pieţelor emergente şi care are ca misiune directă “cucerirea” pieţei chineze. Modelul va fi parte a gamei “global access” din care face parte şi Dacia, astfel încât nu este exclus ca în viitor acesta să ajungă şi în Europa pentru a fi comercializat sub brandul românesc. Carlos Ghosn, Preşedinte-Director General al Groupe Renault, a declarat pentru ZF că o comercializare a lui K-ZE în Europa va fi decisă în viitor.

K-ZE este un nou vehicul electric de segment A, inspirat din stilul SUV, cu o autonomie de 250 km. Modelul se reîncarcă uşor datorită unui dublu sistem de încărcare, compatibil cu prizele domestice şi infrastructura publică. Dotările – senzori de parcare spate, cameră de marşarier şi un ecran central cu navigaţie şi servicii conectate  - maximizează experienţa la bordul unui vehicul electric.