Ce spune ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici: ANAF a înregistrat în 2018 cel mai mare volum de colectări din istoria instituţiei

Autor: Ionel Dancu 03.10.2018

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple, că ANAF a înregistrat în 2018 cel mai mare volum de venituri bugetare colectate în aceeaşi perioadă a unui an fiscal din istoria instituţiei.

Teodorovici a spus, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă simplă intitulată „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administraţia publică locală din România” conţine numai „acuzaţii false” şi demonstrează „diletantism” din partea semnatarilor.

„Sper că, dacă mi se tot propune să dau lecţii şi meditaţii, în final PNL va învăţa cum se interpretează corect datele statistice oficiale. Consider că moţiunea este chiar o oportunitate pentru cetăţenii români să vadă ignoranţa opoziţiei şi lipsa cunoştinţelor în domeniul economic. Vă propun o analiză după metoda brevetată, <pas cu pas>”, a spus ministrul Finanţelor.

Potrivit acestuia, economia României creşte sustenabil.

„În primele 7 luni, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 13.9% în termeni nominali faţă de aceeaşi perioadă a a anului precedent şi cu 9,4% în termeni reali. În iulie şi august, creşterea veniturilor bugetare a fost de peste două mai mare decât creşterea economică, ceea ce confirmă faptul că avem o economie care creşte sustenabil”, a declarat Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a adăugat că ANAF a avut în 2018 cele mai bune performanţe de la înfiinţarea instituţiei.

„Deficitul de încasări al ANAF este o minciună, adevărul este în primele 7 luni ale anului 2018, ANAF a înregistrat cele mai mare volum de venituri bugetare colectate la buget în aceeaşi perioadă a unui an fiscal din istoria instituţiei. S-a realizat o depăşire cu peste un miliard de euro a programului stabilit pe anul 2018”, a declarat Teodorovici.

Potrivit acestuia, şi acuzaţia că PIB-ul României a stagnat este tot o minciună.

„Datele statistice de la INS şi Eurostat arată că România a avut o creştere conomică de 4%, a cincea cea mai mare creştere economică din UE”, a precizat el.

Camera Deputaţilor dezbate şi votează, în plenul de miercuri, moţiunea simplă „Tripleta Dăncilă-Vâlcov-Teodorovici sugrumă administraţia publică locală din România” prin care liberalii îi cer ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, să adopte de urgenţă un set de nouă măsuri şi să-l dea afară pe Darius Vâlcov de la conducerea MFP.

Liberalii îi mai cer ministrului Eugen Teodorovici să-şi îndeplinească prerogativele de ministru al Finanţelor şi să nu se mai comporte ca o „vedetă de televiziune”.