Liviu Dragnea, despre prestaţia Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European: Vreau s-o felicit pe doamna premier că apărat poziţie şi imaginea României în PE

Ziarul Financiar 03.10.2018

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a felicitat-o pe prim-ministrul Viorica Dăncilă pentru prestaţia pe care a avut-o la dezbaterea de miercuri din Parlamentul European, unde şeful Executivului "a apărat poziţia şi imaginea României".

"Vreau s-o felicit cu toată forţa pe doamna premier Viorica Dăncilă penru prestaţia de azi, pentru demnitatea cu care a apărat poziţia şi imaginea României în PE. Unii colegi de-ai noştri au spus şi de la ALDE au spus că ceea ce e important să se întâmple este să se construiască un dialog, dar nu unul într-o singură direcţie. Trebuie ascultate argumentele fiecărei ţări, în acest caz România, nu cred că trebuie să mai fie date sentinţe epntru că există o campanie mai bună sau mai agresivă de manipulare. (...) Să nu uităm că deciziile CCR sunt obligatorii, trebuie ţinut cont de ele. Chiar o felicit pe doamna premier pentru modul cum s-a comportat azi la Strasbourg", a afirmat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei de miercuri a Birourilor permanene reunite ale Parlamentului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în cadrul dezbaterii din Parlamentul European privind statul de drept în România, că i-a informat miercuri pe membrii acestui for despre abuzurile care s-au petrecut în România din cauza protocoalelor secrete, solicitându-le acestora să nu le mai ignore.

Şeful Executivului român a criticat poziţia Parlamentului European referitoare la mitingul din 10 august din România, precizând că în cazul altor state nu a fost luată aceeaşi atitudine.

Ulterior dezbaterii de miercuri din Parlamentul European, urmează să fie dat un vot privind rezoluţia să fie dat în prima şedinţă plenară din luna noiembrie.