Cel mai bun indicator al inflaţiei. Covrigul, cea mai accesibilă gustare a românului, s-a scumpit cu 50% în unele simigerii din Bucureşti

Autor: Roana Rotaru 04.10.2018

„Preţul grâului e cu 30% mai mare. Energia electrică, combustibilul, gazul, toate s-au scumpit. Aceste scumpiri se duc în preţul final.“



O parte din simigeriile din Bucureşti au scumpit covrigul cu 50% în ultimele luni, de la 1 leu la 1,5 lei bucata, potrivit datelor din teren. Specialiştii din industria panificaţiei pun scumpirea covrigului pe seama creşterii costurilor de producţie, de la grâu la combustil, în timp ce consumatorii susţin că proprietarii de covrigării profită de traficul intens din zonele cheie ale Bucureştiului.

„Preţul grâului e cu 30% mai mare faţă de momentul recoltării. Energia electrică, combustibilul, gazul, toate s-au scumpit de la începutul anului. Evident că aceste scumpiri se duc în preţul final, nu numai în industria panificaţiei, ci şi în alte sectoare“, a spus Aurel Popescu, preşedintele Rompan, o asociaţie care reuneşte producătorii din industria panificaţiei.