Hotelul Ramada Plaza din Craiova, controlat de fostul ministru al transporturilor Radu Berceanu, grad de ocupare de 63% în S1. „Clienţii principali sunt oameni de afaceri, dacă aveam autostradă poate veneau şi turişti de weekend.“

Autor: Mirabela Tiron 08.10.2018

Hotelul de patru stele Ramada Plaza (fos­tul Jiul Craiova), controlat de Radu Berceanu, fost ministru al transporturilor, a ma­jorat tariful la cazare cu 10% şi a operat în prima ju­mă­tate a anului cu un grad de ocupare de 63%, în scădere faţă de nivelul din anul ante­rior. Tariful pentru o noapte de cazare într-o ca­meră dublă este de la 477 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus, în oc­tombrie, arată datele de pebooking.com.

„A scăzut gradul de ocupare în prima parte a anului pentru că au plecat specia­liş­tii care veneau la Ford pentru modelul EcoSport şi care erau cazaţi la noi. Estimăm să avem la venituri o creştere cu 10% din majorarea tarifului la cazare“, a spus Radu Berceanu, proprietarul unităţii. Hotelul a finalizat anul trecut cu afaceri de 3 milioane de euro şi a avut un grad mediu de ocupare de 68%. Hotelul care operează 162 de camere standard şi apartamente a fost re­des­chis la finalul anului 2015. Pentru re­cons­truc­ţia fostului hotel Jiu din Craiova, cla­sificat la trei stele, RaduBerceanua luat 8,5 mil. euro de la bancă, unitatea fiind în­chisă începând cu anul 2012. Lucrările de de­­mo­lare a unor părţi din hotel şi de re­construcţie au fost începute din toamna anului 2013.