Producătorul de lactate Unilact Transilvania merge spre afaceri de 5 mil. euro, plus 20%

Autor: Roana Rotaru 08.10.2018

♦ Conducerea Unilact s-a întors pe băncile şcolii pentru eficientizarea afacerii: „Nu mai vrem să facem business după nas sau după burtă.“



Producătorul de lactate Unilact Transilvania din comuna Unirea, judeţul Alba, care produce brânzeturile marca De la Ferma, se îndreaptă anul acesta spre vânzări de 5 mil. euro, în creştere cu circa 20% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.

Fabrica de lactate Unilact Transilvania, deţinută majoritar de antreprenorul Marius Bîcu, procesează zilnic 15.000 de litri de lapte, materie primă pe care o transformă în circa 50-60 de tone de brânzeturi. Laptele provine în proporţie de 30% din propria fermă de vaci şi oi, iar restul de 70% din achiziţii, lapte cumpărat în special de la cooperativa agricolă Someş Arieş, din care Unilact Transilvania face parte.