Reacţia lui Băsescu după referendum: Lucrul pozitiv al eşecului referendumului? Românii şi-au luat diploma de maturitate europeană

Autor: Ana Petrescu 07.10.2018

"Românii şi-au luat singuri diploma de maturitate europeană! Preafericitul Daniel şi Preacondamnatul Dragnea, au împins poporul român în aventura unui referendum din care fiecare a crezut că va avea mari foloase de creştere a propriei autorităţi şi credibilităţi în faţa românilor. Preafericitul Daniel s-a bizuit pe capacitatea armatei PSD de activişti şi primari de a-i mâna pe români la vot iar Preacondamnatul Dragnea s-a bizuit pe capacitatea armatei de preoţi de a-i mâna pe enoriaşi la vot după slujba de Duminică"a scris Traian Băsescu, duminică seară pe Facebook.

Fostul preşedintele a precizat că cei doi au primit "o lecţie usturătoare" de la români, prin neparticipare la vot, lucru care scade credibilitatea BOR şi PSD.

"Iar românii le-au dat celor doi Prea… o lecţie usturătoare prin neparticipare la vot, cu efecte majore ale eşecului pentru societatea românească, pentru credibilitatea BOR, pentru credibilitatea guvernului şi pentru PSD, plus banii cheltuiţi . În plus, eşecul referendumului a dovedit că tandemul BOR / PSD nu poate controla votul popular. Rezultatul pozitiv al eşecului referendumului? Românii şi-au luat singuri diploma de maturitate europeană . P.S. – Rămân un susţinător al familiei formată prin căsătoria dintre o femeie şi un bărbat şi aşa o să-mi educ cei patru nepoţei, dar îi voi considera egali în drepturi şi pe cei care trăiesc în familii monoparentale şi pe homosexualii care trăiesc în parteneriat civil", a conchis Băsescu.

Secţiile de votare, deschise pentru două zile în cadrul referendumului pentru familie, s-au închis la ora 21.00. Având în vedere trendul la vot, este puţin probabil ca acest referendum să mai atingă pragul necesar pentru validare în ultimele două ore de vot. Ultima raportare BEC, la ora 22.30.

Biroul Electoral Central a anunţat duminică prezenţa la vot pentru ora 19.00, în a doua zi a referendumului pentru familie, aceasta fiind de 18,87% Din totalul de 18.278.496 de alegători înscrişi pe liste permanente, pâmnă la ora 19.00, au votat 3.450.189, reprezentând 18,87 % din totalul de alegători.

Pentru ca referendumul să fie validat e nevoie de nu mai puţin de 5.483.548 de voturi, iar având în vedere fluxul cu care s-a mers la vot este puţin probabil ca acesta să mai fie atins.