Familia Bîcu de la Alba face 5 mil. euro cu brandul de lactate De la Ferma

Autor: Roana Rotaru 08.10.2018

Producătorul de lactate Uni­lact Transilvania din comuna Unirea, judeţul Alba, un business deţinut de familia Bîcu, se îndreaptă anul acesta spre vânzări de 5 mil. euro cu bran­dul De la Ferma, în creş­tere cu circa 20% faţă de anul prece­dent, potri­vit repre­zentan­ţilor companiei.

„Vindem în Auchan, Carrefour, Kauf­land, în HoReCa printr-un dis­tri­bui­tor din Bucureşti şi în 11 ţări din Europa, expor­tu­rile re­pre­­zen­tând 55% din busi­ness. Tre­buie să creş­­tem mai mult vân­zările pe intern, să nu ne dez­echi­librăm“, a spus Marius Bîcu, ac­ţio­narul ma­jo­ritar al com­pa­ni­ei Unilact Tran­silvania, fiul fondatorului.

Fabrica de lactate Unilact Tran­sil­vania procesează zilnic 15.000 de litri de lapte, materie primă pe care o transformă în circa 50-60 de tone de brân­zeturi. O parte din producţia Uni­lact este externalizată altor fabrici de lactate, precum Five Continents, Therezia Prod sau Simultan, care pro­duc caşcaval, smân­tâ­nă şi iaurturi sub bran­dul De la Ferma.

„Acum căutăm noi par­te­­neri, ca până în 2021 să ajun­­gem să producem doar brânză de burduf în fa­­bri­ca noastră, din tot lap­tele prelucrat“, a spus Marius Bîcu.

Pentru reorganizarea şi eficienti­za­rea businessului, managmentul Unilact s-a întors pe băncile şcolii, urmând în prezent un program de training de la CBC România. „Nu mai vrem să facem business după nas sau după burtă“, a spus el.

Industria lactatelor se ridică la circa 1 mld. de euro anual.