Românul reţinut în cazul asasinării jurnalistei bulgare probabil va fi eliberat

Autori: Mihai Draghici , Mediafax 09.10.2018

Autorităţile bulgare nu cred că cetăţeanul român reţinut este autorul asasinării jurnalistei bulgare Victoria Marinova, afirmă Theodor Atanassov, şeful Poliţiei din oraşul Ruse, în timp ce surse din cadrul Poliţiei române au transmis pentru MEDIAFAX că românul va fi eliberat.

"Avem în detenţie un individ al cărui alibi se confirmă şi nu este suspectat de comiterea crimei", a declarat Theodor Atanassov, citat de publicaţia Dnevnik.

În acest context, cetăţeanul român probabil va fi eliberat.

Atanasov a precizat că autorităţile verifică mai mulţi suspecţi, dar nu au stabilit încă cine este criminalul.

Surse din cadrul Poliţiei române au declarat pentru agenţia MEDIAFAX că, luni seară, în oraşul bulgar Ruse, în zona în care a fost comisă crima, a fost identificat un cetăţean român,
care nu a putut justifica motivul pentru care se afla la acea oră în acel loc, motiv pentru care a fost considerat suspect şi condus la secţia de poliţie pentru verificări.

Autorităţile române au discutat informal cu omologii din Bulgaria, care au afirmat că cetăţeanul român a fost condus la secţie pentru verificări în cadrul acestui dosar, dar că marţi va fi eliberat, nefiind stabilită vreo legătură cu crima. Potrivit surselor citate, autorităţile bulgare au transmis că au reţinut o altă persoană suspectată de comiterea crimei, dar nu este cetăţean român.