Sediul din Bucureşti al gigantului Electronic Arts a ajuns al treilea ca mărime, după sediul central din California şi Canada. „Potenţialul talentului din România, factorul principal pentru care suntem atât de implicaţi.“

Autor: Răzvan Botea 10.10.2018

Sediul din Bucureşti al Electronic Arts (EA) a ajuns al treilea ca mărime, după sediul central din California şi Canada, şi are 1.500 de angajaţi.

„România are potenţial pentru a-şi dez­vol­ta industria de gaming, însă lipseşte în­ţe­le­gerea şi maturita­tea pieţei, precum şi edu­caţia în zona de inter­sec­ţie a competen­ţelor teh­nice şi creative“, a spus la ZF Live Răzvan Sighinaş, Senior Test Director CDS, Eelectronic Arts Romania.

„E foarte important de spus că industria de gaming, care în acest moment nu este foarte bine cunoscută şi foarte bine înţeleasă în Ro­mâ­­nia, necesită atât un bagaj de com­petenţe teh­­nice extrem de bogat, cât şi un bagaj de com­­petenţe creative extrem de bogat. Acesta este specificul nostru. Este foarte greu să existe ast­fel de resurse în afara companiilor, pentru că în momentul de faţă, în continuare în Ro­mâ­­nia lipseşte infrastructura academică necesară construcţiei acestor profiluri.“ Vârsta medie a consumatorilor de jocuri produse de Electronic Arts este de 39 de ani pen­tru console şi PC şi 35 de ani pentru plat­for­mele mobile.

Potenţialul talentului din România este factorul care a determinat Electronic Arts să fie în acest moment atât de puternic implicat în Ro­mânia: „Centrul din România este al trei­lea, după sediul central al EA care este în Califor­nia şi după studioul din Canada“.