Retailerul Elefant.ro a contractat în septembrie un credit de 1 mil. euro de la Alpha Bank. Finanţarea - pentru migrarea pe o nouă platformă

Autor: Adrian Seceleanu 10.10.2018

Elefant Online SA, compania care administrează operaţiunile elefant.ro, unul dintre cele mai mari magazine online locale, a decis în data de 17 septembrie să contracteze şi un credit de 1 mil. euro de la Alpha Bank, pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni, conform unei decizii luate de acţionari.

Banii au fost luaţi pentru a susţine investiţia companiei în migrarea pe o nouă platformă de comerţ electronic, livrată de compania germană Intershop, rezultă din decizia AGA.

“Acţionarii au  decis  în  unanimitate următoarele: I. Aprobarea contractării unui împrumut în sumă de 1.000.000 euro, ce urmează a fi acordat în echivalent RON de ALPHA BANK ROMÂNIA - S.A. prin intermediul unui contract de împrumut anvizajat a fi încheiat între Alpha Bank şi societate în următoarele condiţii principale: Maturitate împrumut - 3 ani şi 6 luni, cu o perioadă de graţie de 6 (şase) luni; (ii) Scadenţar - 36 de rate lunare egale; (iii) Disponibilitate împrumut - 6 (şase) luni de la data semnării contractului; (iv) trageri - multiple, în baza documentelor justificative şi a dovezilor privind contribuţia proprie a societăţii la finanţarea proiectului INTERSHOP; (v) Dobândă - ROBOR 3M plus 3,5% p. a.; (vi) Costuri adiţionale: - comision fix: 0,5% la semnarea contractului de Credit; - comision de administrare: 0,1%, aplicabil începând cu al doilea an în raport de balanţa creditului; - majorare marjă: 2% peste cuantumul marjei în situaţia întârzierilor în rambursarea principalului”, conform deciziei AGA, care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.